fallback

Технологичните лидери отпразнуваха победата на Байдън

Джеф Безос, Бил Гейтс и други високопоставени мениджъри реагират със задоволство на резултатите

10:18 | 09.11.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Главните изпълнителни директори на технологичните концерни и светилата в Силициевата долина поздравиха новоизбрания президент Джо Байдън и новоизбрания вицепрезидент Камала Харис след победата им в президентските избори в САЩ в събота.

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос отпразнува победата на Байдън и Харис в публикация в Instagram. Безос каза, че победата им означава, че „единството, съпричастността и благоприличието не са характерни черти на една отминала епоха“.

Безос има твърде сложни отношения с президента Доналд Тръмп през целия му мандат. Тръмп многократно се прецелваше в Безос заради собствеността му на The Washington Post, данъчните практики на Amazon и връзката на компанията с пощенската служба.

Безос

Основателят на Microsoft Бил Гейтс, който е отявлен критик на реакцията на Тръмп на коронавируса, заяви, че очаква с нетърпение „работата с новата администрация и лидерите от двете партии в Конгреса за поставянето на нарастващата пандемия под контрол“.

Президентът на Microsoft Брад Смит написа публикация в блог, в която поздрави Байдън и Харис, като същевременно призова за единство в цялата страна. „Ако искаме да продължим напред като нация, трябва да изградим нови мостове, за да запълним дупките, които ни разделят“, казва Смит.

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг и Присила Чан, съпругата на главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг и съосновател на инициативата Chan Zuckerberg, поздравиха Харис за историческата ѝ победа, което я прави първата чернокожа жена и първият човек от южноазиатски произход, избран за вицепрезидент.

„След няколко дълги дни вече знаем, че Джо Байдън ще бъде следващият ни президент - и за първи път от 231 години следващият ни вицепрезидент ще бъде чернокожа и южноазиатска жена, дъщеря на имигранти“, написа Сандбърг в публикация във Facebook. „Има моменти, в които Америка прави голяма стъпка към създаването на правителство, което да отразява разнообразната държава, в която сме. Днес е един от тези дни”, посочи тя.

Лоърън Пауъл Джобс, основателка на Emerson Collective и вдовица на основателя на Apple Стив Джобс, също отпразнува победата на Байдън и Харис в туит, като отбеляза, че победата на избраната за вицепрезидент представлява „разбит веднъж завинаги стъклен таван” (Стъкленият таван е форма на полова дискриминация по отношение на правото на труд. Той е група от „невидими“ (неочевидни) бариери, б. ред).

Главният изпълнителен директор на Cisco Чък Робинс написа в туит, че компанията му се придържа към „убеждението на Байдън и Харис, че трябва да изградим по-приобщаващо бъдеще за всички“.

Главният изпълнителен директор на Box Аарон Леви отпразнува победата на Байдън и Харис в поредица от туитове. Леви добави, че победата им ще бъде „чудесна за американската конкурентоспособност“.

„Въпреки че нищо магическо не може да направи Байдън, това е смисълът", казва Леви. „Бизнесът се нуждае от стабилност на пазара, глобални търговски отношения, които не се променят по прищявка, привличане на таланти отвсякъде, дългосрочно планиране и липса на постоянно разсейване”. Стив Кейс, изпълнителен директор на Revolution и съосновател на AOL, заяви, че е „доволен“ от факта, че Байдън е избран за 46-и президент на САЩ.

Всичко за изборите четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:53 | 13.09.22 г.
fallback